Els maduixots surten a plaça la Nit de Reis

27 de gener de 2014


La colla dels Castellers de l’Alt Maresme es va estrenar oficialment el passat dia 5 de gener, diada de Reis, a les localitats de Palafolls i Pineda. L’expectació generada a la zona per la colla recentment creada va contribuir a que un nombre considerable de persones es congregués davant dels consistoris per observar la primera actuació dels Maduixots a tots els pobles on estaven previstes les actuacions, malgrat no haver pogut arribar a Calella a última hora.

Un pilar de quatre davant de l’ajuntament d’ambdues localitats va servir perquè l’Aixa, l’enxaneta, entregués la clau màgica a Ses Majestats els Reis d’Orient i els permetés deixar els regals a totes les cases del voltant. A més, una mica abans de l’arribada dels Reis a l’Ajuntament de Palafolls, la colla va provar un 3d5 net que va descarregar amb èxit.
Després de dos mesos d’assajos intensos, els castellers de l’Alt Maresme es senten cada dia més confiats de poder intentar castells més ambiciosos i amb els dos pilars “reials” comencen a recollir els primers fruits a ritme de gralla.
La implicació de tots els inscrits, des dels grallers, passant pels castellers, fins a l’equip tècnic i la Junta Directiva, ha permès que els Maduixots es proposin realitzar el bateig oficial a l’inici de la present temporada, fet que els permetria actuar a plaça amb el vermell maduixa, color de la colla.