Crònica de la diada de Festa Major de Sant Cebrià (i dels primers castells de 6 dels Guillats de la Selva)

30 de setembre de 2019

El propassat diumenge 29 de setembre fou una diada especial per nosaltres. D’inici, l’actuació en si, per la Festa Major de Sant Cebrià de Vallalta, podria semblar sols una actuació adicional a les diades castelleres de festa major dels pobles de l’Alt Maresme. Però tenint en compte per un costat, l’espina clavada en l’historial d’actuacions que teníem a Sant Cebrià de Vallalta, i per un altra, la més especial, que seria la primera diada en que els nostres fillols, els Guillats de la Selva, sortirien a plaça a bastir castells de 6, la convocatòria ja de per si tenia una flaira especial.

Per part ‘maduixota’ i malgrat venir amb una motxilla de 6 actuacions en 7 caps de setmana, des del diumenge 8 d’agost, el cert és que els ‘maduixots’ vam respondre a la crida cosa que es va traduir en poder arribar a bastir 3 castells de 7, el 3d7, el 4d7 i el 3d7 amb l’agulla, acompanyats del pilar de 5, tots ells executats amb prou suficiència.

L’actuació dels Guillats, amb camisa blanca, segur que va fer present a molts ‘maduixots’ moltes imatges d’un no tant llunyà mes de març a Tordera del 2014. Els nostres fillols es van presentar amb decidida intenció de bastir els seus dos primers castells de 6 a plaça, el 3d6 i el 4d6; els nervis d’inici es dibuixaven als rostres dels guillats; però cal apuntar que sím que ambdós castells es van mostrar prou sòlids i van ser completats sense patiment exessiu; una gran estrena a plaça que esperem ben aviat es pugui triduir en un bateig amb 3 castells de 6 a plaça; allà hi serem, segur! Moltes felicitats doncs Guillats!

Ah! i un apunt i un reconeixement a tot l’equip de gralleres i timbalers per la gran feinada que es van currar amb tota l’actuació i la posterior cercavila; sense gralles no hi ha castells!