Cap de setmana a la Cerdanya (5 i 6 d’octubre de 2019)

8 d'octubre de 2019

Aquest passat cap de setmana, 5 i 6 d’octubre, hem estat a la Cerdanya convidats per la Colla Castellera de la Cerdanya i per l’Ajuntament de Martinet.

Ha estat un cap de setmana magnífic, per allò que es diu “fer colla”, i on hem pogut gaudir d’una visita teatralitzada al nucli medieval de Bellver (i descobrir el significat de la paraula ‘tronera’ per exemple, de l’origen del nom de la vall de l’Ingla (sí, podeu pensar malament) i on també hem descobert la línia de búnquers ‘P’ que les ‘brillants’ ments franquistes van imaginar com a línia de defensa als Pirineus per a un suposat atac enemic (sí, era recurrent anar cercant ‘enemics’ arreu; la llàstima és que hi ha mals costums que sembla encara perduren…).

Ah, sí, i també vam fer castells amb la fa poc batejada Colla Castellera de la Cerdanya! Ens hagués agradat portar algun castell de 7 pisos bàsicament com a agraïment a la gran acollida rebuda però baixes de darrera hora no ho van ferr possible; amb tot, castells de la gamma alta de 6 i sobretot disfrutar d’una nova diada completa de castells de 6 per part dels de la Cerdanya.