Maduixots escull la seva nova junta

4 de febrer de 2024

El passat diumenge 21 de gener es va dur a terme l’assemblea Ordinària al Taller Horitzó (Fundació Marpí) de Pineda de Mar on van participar aproximadament una cinquantena de membres. Durant l’assemblea Bernat Sanjuan va sortir elegit president i la Mercè Masferrer i en Pol Torrent com a co-caps de colla. També es va fer una valoració de la temporada 2022-2023, es van explicar els objectius de la nova junta per la temporada 2024-2025, entre els quals destaquen la cerca d’un nou local d’assaig. Un cop acabada l’ordre del dia es va fer una calçotada per celebrar el retrobament.

Objectius de la nova tècnica

La nova junta tècnica està liderada per la Mercè Masferrer i en Pol Torrent, que s’encarregaran de la secció de troncs. La cap de canalla torna a ser l’Aixa Argaz, acompanyada per en Gerard Moral i la Ivet Taure. El cap de pinyes serà en Ferran Codes i el seu equip comptarà amb l’Adrià Buch, en Jordi Tarinas i en Juan Moreno.

L’objectiu principal de la tècnica serà donar oportunitats a tots els membres de la colla i gestionar expectatives. Per això s’implementaran assajos de tecnificació de torres i pilars dimarts a les 19.30h (paral·lelament als assajos de canalla, però els infants sempre tindran la prioritat) i tecnificació i poms elevats divendres a les 20h . L’objectiu és rotar més castellers i castelleres dins de les estructures. Per acabar, volen treballar conjuntament amb la junta directiva per atraure més massa social, aprofitant que enguany se segueix celebrant el 10è aniversari i hi ha el concurs de Torredembarra, a més d’enfortir el sentiment de colla.

Objectius de la nova junta

El nou president, Bernat Sanjuan, estarà acompanyat per Yasmin Argaz que esdevé vicepresidenta, l’Hèctor Montero com a secretari i Elena Pedrosa com a tresorera. La resta de vocals seran: Marc Vila, Marta Valero, Miquel Roura, Montse Serra, Raquel Seligrat, Adrià Buch, Mar López i Raül Ros. Així la junta serà totalment paritària.

L’objectiu principal i prioritari ha de ser l’increment de la massa social de la colla, captant gent en tres moments (inici temporada, inici estiu, inici escolar) i incrementar les activitats socials i lúdiques. Un dels objectius és ser més oberts i escoltar les inquietuds dels membres de la colla. Per això hi haurà una bústia tant al local com online i es farà una “junta informativa” trimestralment. Un dels objectius que tenia la junta anterior i que no van poder assolir va ser la creació de l’escola de músics, la qual s’espera crear aquesta temporada.

També es buscarà millorar l’economia de la colla a través de la revisió de la gestió d’autocars, cerca d’empreses que vulguin col·laborar amb la colla, l’organització d’una possible quina el Nadal del 2024 i participació d’activitats com les barraques.

Canvis en el preu de la quota infantil

Durant l’assemblea es va votar l’increment de la quota infantil de 10 a 20 €. La diferència es pagarà al llarg de l’any i s’ha promès flexibilitat amb els cobraments, per tal d’ajudar el màxim possible a les famílies. Bernat Sanjuan va exposar que s’estava estudiant fer descomptes per famílies sobre els àpats i altres despeses que hi hagi durant l’any associats a la colla.

Local d’assaig

Tot i tenir contracte del local d’assaig fins al 2025, els propietaris de l’espai, han demanat a la colla que marxin tan aviat com es pugui. Per això, continuant la feina de la junta anterior, s’està intentant trobar una solució que començarà amb una reunió entre la junta i tots els ajuntaments per afrontar el problema. Es vol trobar un espai nou el màxim d’aviat possible per tal de poder fer el trasllat. Tothom que tingui alguna proposta o sàpiga d’algun lloc que pugui escaure pot comunicar-ho a la junta per tal de tenir en compte totes les opcions.