VIª DIADA MADUIXOTA

20 d'octubre de 2019

Aquest diumenge 20 d’octubre hem celebrat la 6ª Diada ‘maduixota’; 6 temporades doncs ja fent castells a l’Alt Maresme!

La vila escollida va ser la vila de Blanes, que tot i que geogràficament no pertany a l’Alt Maresme, sí que des del segon any, i tenint en compte l’alt número de membres participants de la colla d’aquest poble, forma part del que en podríem dir el “territori maduixot”.

Ens van acompanyar a la Diada els “micacos” de Badalona a qui els hem d’agrair enormement l’esforç realitzat per venir a bastir castells aquest diumenge.

D’inici de la diada vam plantar 3 pilars en record i reivindicació per a la llibertat dels nostres presos polítics; la Diada no es podia abstraure’s de la situació que està patint el país i la dels presos i els seus familiars més concretament.

I malgrat també les amenaces de pluja i/o vent (és el que té actuar en un passeig marítim) finalment vam poder alçar 3 castells de la gamma alta de 7: el 5d7 (l’objectiu més important per la colla, ja que significava poder tornar-lo dur a plaça després de la diada de FM de Calella) i el 4d7 i 3l 3d7, ambdós amb l’agulla.

De l’execució dels castells mínimament podem dir que els 3 es van haver de treballar; patiment en alguna rengla del 5, obert excessivament el 4, desfiguració del 3…; especialment a destacar la tasca (i el patiment) del nucli de la pinya; és ben cert que els castells s’inicien i s’acaben executant des de la part més baixa del castell. Amb tot, la tasca ja duta a terme en tota la temporada amb aquests castells potser sí ajuda a tenir-los la confiança necessària i a saber-los treballar quan cal. Així doncs, una diada amb 3 bons castells de 7 i mig al sac i en espera de si podem anar encara una mica més enllà i tot a la nostra darrera diada, la diada de la Mariona Galindo a Mataró.

Castellers de l’Alt Maresme: 2xP4+P4xs, 5d7, 4d7a, 3d7a, P5, 3xP4

Castellers de Badalona: P4, 3d6, 3d6a, 4d6, P5, P4

Ah sí, i després de la diada, un bon dinar de germanor i cantar junts el ‘hit’ del moment amb en Miquel del Roig: “la farola, la farola”.