Crònica Diada Joan Sol a Vilafranca

29 de maig de 2017

Molt bona diada castellera la d’aquest diumenge a Vilafranca convidats pels  Xicots i acompanyats dels Moixiganguers, els Castellers de Cornellà. Grans castells i bons castells per part de totes les colles i molta agilitat a l‘hora de bastir els castells (poc més d’una hora i mitja per completar tots els castells).

El nostre objectiu per aquesta diada era la clàssica de 7, amb la voluntat d’acabar de consolidar del tot els castells de la gama bàsica de 7 per poder començar ja a mirar més enllà.

Com és habitual aquesta temporada, vam obrir amb un parat 3d7per prendre confiança de cara al 4d7, que últimament s’ha mostrat més esquerp. El 4d7 però, va resultat molt més sòlid del que hom es podia arribar a esperar. Bastit pas a pas, amb bones mides, i ferm a la base de la pinya, el 4 no va patir en cap moment i es va carregar i descarregar amb suficiència. Els 2 castells de 7 al sac!

A tercera ronda, la torre de 6, curiosament, ens permetia anotar-nos (després de descarregar-la passàvem comptes) tot just la 2ª clàssica de 7 de la nostra història. Potser ja tocarà mostrar a plaça la torre de 6 lleugera de pes..

I per arrodonir la diada, el valor segur del pilar de 5 (massa ben acostumats fins i tot, esperem no haver de lamentar mai la seva absència).

De la resta de la diada, com no, destacar que vam poder gaudir dels castells de 8 tant de Xicots (just també celebraven els 250 castells de 8 bàsics descarregats, 100 3d8 i 150 4d8) com del 3d8 de Moxiganguers (un 3 que sembla apuntar maneres), i fins i tot d’una torre de 7 de Xicots agafada amb una pinya amb mides de folre. I destacar també el treballat 5d7 de Castellers de Cornellà, mostra que el 5d7 no pot ser mai considerat un castell fàcil.

Gran diada amb molt ambient casteller, bon ambient a plaça (és clar que estàvem a Vilafranca) i molta ajuda a pinyes; amb ganes de repetir l’any vinent!

Moxiganguers d’Igualada: 2d7, 3d8, 5d7, Vd5

Castellers de Cornellà: 3d7, 5d7, 4d7, p4ps+p4

Castellers de l’Alt Maresme: 3d7, 4d7, 2d6

Xicots de Vilafranca: 3d8, 2d7, 4d8, Vd5

El nostre 3d7 de Vilafranca!