Sortim de casa sense perdre el nord (Beuda, 11/05/14)

11 de maig de 2014

Els Castellers de l’Alt Maresme hem fet aquest diumenge la nostra primera actuació fora de les nostres places. Convidats pels Esperxats de l’Estany,  ens hem desplaçat fins al petit poble de Beuda, a la Garrotxa,  on hem completat de nou una actuació sencera de castells de 6. Hem descarregat un pilar de quatre, un tres de sis amb l’agulla, un quatre de sis amb l’agulla, un tres de sis i dos pilars de quatre. Els nostres companys els Esperxats han descarregat un pilar de quatre, intentat un tres de cinc net, i descarregat una torre de cinc, un quatre de cinc net i un pilar de quatre. Les dues colles plegades hem intentat un quatre de sis de germanor, que finalment s’ha hagut de desmuntar amb acotxador col·locat.

Els Maduixots no hem perdut el rumb tot i sortir del nostre territori, concloent la diada amb èxit. Això ha significat un altre pas endavant per la colla, que a més estava condicionada pel fet que cap dels dosos titulars ni altres membres dels troncs habituals han pogut assistir a l’actuació. Per tant, han hagut de fer-se alguns canvis circumstancials tirant a plaça estructures més pesades, amb dosos de la mida de quartes i gent diferent al tronc. La colla ha reafirmat que tot va vent en popa demostrant que podia mantenir el nivell de les anteriors actuacions tot i haver de fer els mateixos castells amb alineacions no tant treballades com les del bateig. En contrast amb aquest fet, cal felicitar la colla per mantenir les pinyes amb un mínim de tres cordons, el qual demostra que seguim portant a plaça una quantitat important de camises.

Pel que fa als aspectes tècnics de la diada, per part dels de vermell maduixa cal dir que els dos castells amb l’agulla han estat una mica més patidors, sobretot a nivell de terços (a causa del canvi de pes dels dosos),  mentre que el tres de sis s’ha descarregat amb força més facilitat. Arribades les aletes dels dos pilars finals, les dues enxanetes han demostrat innocentment la bona salut de la colla posant-se d’acord amb la mirada per fer el petó i l’aleta amb la mateixa mà, tot somrient i sense patir gens.
Els Esperxats s’han presentat a la plaça de Beuda amb un nombre bastant menor de camises, fet que els ha portat a intentar dos castells de cinc nets. A més, les dosos que hi han pujat eren de fornada recent (no tenien encara la camisa esperxada), cosa que pot haver creat més inestabilitat en els seus castells. La nostra colla ha estat encantada d’ajudar a fer pinya i d’intercanviar consells i impressions amb els de l’Estany.

Els Maduixots no fem més que donar i rebre bones notícies i no podem portar un ritme millor! Als assajos de la propera setmana, a més a més dels ja consolidats 3 i 4 de sis tant simples com amb l’agulla, seguirem treballant les estructures del 5, el 7 i la torre de sis per poder estrenar-los a plaça com més aviat millor. També estem treballant, poc a poc i amb bona lletra, la possibilitat de pujar un pis més el pilar de quatre. Sense pressa però sense pausa, seguim constants!

El proper cap de setmana continuarem la ruta per les places de l’Alt Maresme amb una actuació a Palafolls el dissabte i una altra a Santa Susanna el diumenge. Esperem que el ritme no pari i seguim amb més èxits!

Vídeo de l’actuació maduixota íntegra (Esteve Sebastià): https://www.youtube.com/watch?v=bSbX0lGpq4U&feature=youtu.be

Fotos (Eloi Cruset)