Primera actuació rodona

20 d'abril de 2014

Els Castellers de l’Alt Maresme ens vam estrenar diumenge passat en el marc de la Fira del Ram de Tordera. A la nostra primera actuació vam portar a plaça ni més ni menys que tres castells de sis: el 3d6, el 4d6 i el 4d6 amb l’agulla. Tots els castells tirats, acompanyats per un pilar d’entrada i dos de sortida, van ser descarregats amb èxit.

    Sense somnis no hi ha fites

Després de 6 llargs mesos assajant sense descans, ja semblaven lluny aquells primers assajos on tothom es començava a conèixer i a aprendre tècnica castellera. Quedaran al nostre record per sempre les primeres fites aconseguides als assajos, les primeres aletes i les primeres proves descarregades, però el que més ens ha omplert ha estat veure el resultat reflectit a plaça. Tot i així, tots sabem que sense esforç no hi ha resultats.

La Tècnica va apostar primerament per les proves amb castellers pesats: dosos amb mides universitàries i terços grans. Aquesta estratègia donava estabilitat als castells i treballava la pinya. Això ens va permetre travessar les primeres proves de sis (3d6, 4d6 i 3d6a) i seguir treballant els castellers lleugers de tronc amb proves netes. Semblava que de cara al bateig es tirarien aquests castells, fins que en les últimes setmanes es van començar a provar sobre pinya les alineacions lleugeres. Després del primer 4d6a travessat a assaig, fruit d’un pis de terços i dosos lleugers ben treballat, es va obrir la veda dels castells lleugers i en la primera actuació vam poder veure el 4d6 i el 4d6a lleugers descarregats sense gairebé cap incidència. També cal fer un gran reconeixement al progrés assolit per la pinya.

Per últim, cal agraïr l’especial ajuda de les nostres colles padrines: els Capgrossos de Mataró i els Marrecs de Salt. Totes dues han sigut partíceps del nostre progrés a través d’assajos conjunts plens de mans a les pinyes i consells tècnics, així com ànims i reconeixement a la feina de la colla.

Seguim provant nous castellers i castelleres en posicions noves i felicitem amb admiració aquells que van començar de 0 al novembre i ja s’han estrenat a plaça!

    El dia de la veritat

Les sensacions viscudes el dia 13 d’abril al parc Prudenci Bertrana de Tordera només les saben els qui van viure de primera mà els primers castells descarregats dels Castellers de l’Alt Maresme, ja fos com a castellers o com a espectadors. Va ser un dia de grans pinyes, molta col·laboració i entusiasme. Cada castell descarregat va ser motiu de celebració,  del primer fins els últims pilars.

El 3d6 i el 4d6 van sortir increïblement bé, fins i tot més parats que en alguns dels últims assajos, tot un mèrit tenint en compte que el 4d6 amb castellers lleugers s’havia començat a assajar sencer les darreres setmanes. El 4d6 amb l’agulla va resultar una mica més problemàtic, amb força inestabilitat al pis de terços, una petita relliscada a la baixada de dosos i una agulla un pèl girada. Tot i així, es va descarregar i va sentenciar l’èxit de la diada, molt ben treballat i merescut.

Els Castellers de l’Alt Maresme portem un ritme molt bo en relació a la mitjana de les colles en formació del moment, essent una de les colles més ràpides en assolir un castell de la gamma alta de 6 (4d6a), que a més vam descarregar a la nostra primera actuació. Hem aconseguit el dret a la camisa de color dues setmanes abans del nostre bateig, en què estrenarem el vermell maduixa. Estem molt orgullosos de la nostra feina i volem seguir pujant amunt!

Les nostres pròximes actuacions tindran lloc:

21/04/2014, 12.00- Plaça de l’Ajuntament de Palafolls
23/04/2014, 19.30- Tordera
26/04/2014, 17.30- Plaça de l’Ajuntament de Calella, amb Capgrossos de Mataró i Marrecs de Salt
11/05/2014 – Beuda, amb Esperxats de l’Estany
18/05/2014 – Santa Susanna

Tots els videos de la diada es poden trobar al canal oficial de la colla a YouTube: https://www.youtube.com/user/castellersaltmaresme