Festa Major de Pineda ’14: Començar i acabar amb castells

1 de setembre de 2014

Ahir a les 18:00 hores  els maduixots ens vam reunir a la plaça de Catalunya de Pineda de Mar en motiu de la celebració de la festa major de la vila, ens acompanyaven els Minyons de Santa Cristina, colla amiga amb qui ja hem compartit un parell de diades i més d’una botifarrada. Després de viure una magnífica diada de Sant Fèlix a Vilafranca del Penedès, alguns de nosaltres en directe a plaça i molts d’altres a la tele, l’ambient dins de la colla era molt positiu i tothom estava molt motivat davant la perspectiva d’intentar la nostra millor actuació.

Ambdues colles vam proposar-nos arrancar la diada amb un pilar de quatre caminat des del vèrtex de la plaça fins davant de l’ajuntament. A continuació, els Castellers de l’Alt Maresme vam iniciar les rondes de castells amb un 4d6 lleuger i molt parat que ens fa ser optimistes de cara un possible intent del nostre primer castell de 7 pisos. Els empordanesos van començar amb un 3d6 descarregat sense cap complicació. A la segona ronda els maduixots vam descarregar el nostre tercer 5d6, després dels aconseguits al FiraSud al barri de Poblenou de Pineda i a la Festa Major d’Arenys de Mar, i sens dubte el millor de tots ells ja que ni pinya, ni tronc, ni canalla van patir en cap moment durant l’execució d’aquesta construcció. Ens van seguir els Minyons amb el seu primer 3d6a descarregat i molt celebrat per tota la colla. En tercera i última ronda, vam descarregar la nostre tercera torre de sis, 2d6, molt més convincent que les dues primeres a Castelldefels i Santa Susanna, fruït d’haver seguit picant pedra a assaig setmana rere setmana. Els cristinencs van acabar les rondes de castells amb un 4d6 molt treballat a nivell de terços i descarregat amb èpica.

Abans dels pilars de comiat vam intentar el que hagués estat el nostre segon Pd5 que només va quedar en carregat, però que estem convençuts que el tornarem a descarregar ben aviat, com ja vam fer a Tordera la setmana passada.

La cirereta que va culminar la millor actuació de la història tant pels Maduixots com pels Minyons foren tres i dos Pd4, respectivament, i un Pd4 maresmenc davant del balcó de l’Ajuntament en el qual l’alcalde Amor va recollir, després de fer l’aleta, a les diverses enxanetes que es van enfilar fins a dalt del pilar.

Una botifarrada de germanor entre les dues colles al pati de Can Comes va cloure aquesta festiva jornada castellera. Alguns maduixots vam seguir la festa a la fira de Pineda, gaudint de les atraccions i acabant la nit de la millor manera possible: amb un altre castell; aquest, però, de focs artificials.

Aquesta setmana encarem els assajos amb les dues actuacions de diumenge que ve en ment, Palafolls al migdia i Arenys de Munt al vespre,  i seguim treballant amb l’equip de mans, tronc i canalla per consolidar les proves d’estructures de set pisos que ens plategem intentar en un futur proper. Us animem a tots a participar en els nostres assajos durant aquest mes de setembre tan emocionant que ens espera. I si us demanen per fer alguna altra cosa ja sabeu la resposta: #NoPucTincCastells!

Ens veiem a assaig!