DIADA MARIONA GALINDO LORA

5 de novembre de 2019

La diada Mariona Galindo a Mataró és especial pels ‘maduixots’; actuem a casa dels Capgrossos de Mataró, una de les grans colles castelleres del panorama actual, i a més a més els Capgrossos resulten ser els nostres padrins; és per aquest motiu que sempre ens volem exigir el màxim i fins i tot la plaça de l’Ajuntament de Mataró és un espai d’on guardem molt bons records (especialment el del nostre primer castell de 7 pisos). Enguany a més, era la diada que tancava la temporada pel que també teníem ganes de posar-hi una bona rúbrica.
Com sempre també, una vegada arribats davant la plaça de l’Ajuntament de Mataró (bé, plaça, allò que se’n diu plaça…), el primer que fem es comprovar si per casualitat algú s’ha dedicat a aplanar el desnivell que presenta la riera en aquest tram; tal com temíem, comprovem que no ha estat així i la baixada segueix igual de pronunciada que sempre.
Abans d’iniciar la diada aprofitem per fer entrega de les dues últimes camises de la temporada: benvingudes Laura i Júlia!
L’Esteve, el cap de colla, anuncia els castells de la diada: 5d7, 4d7 amb agulla i en 3ª ronda un “ja veurem” (aquest és un castell que desconeixem el teníem en cartera).
Era important poder dur el 5d7 a Mataró; a dia d’avui és el castell que dóna la temperatura de l’estat de la colla en tots els seus elements, pinya, tronc i canalla. Dur-lo a plaça amb certa assiduïtat era objectiu de la temporada, i si bé és cert no s’ha pogut dur amb tanta regularitat com la temporada passada, bastir-lo 3 vegades és símptoma de bona salut. De l’execució del 5d7 comentar que si d’inici semblava molt ben plantat i amb bones mides, problemes a segons del 3 van dur certa emoció en la seva execució; finalment però tot va arribar a bon port i les dues aletes.
Com ja ha estat habitual aquesta temporada amb els castells amb agulla, les mides del 4d7 amb agulla es presentaven una mica amples, i més que ho van ser a mesura que el castell s’anava enfilant. La confiança i solvència amb els castells amb agulla (aquesta ha estat la temporada amb més castells de 7 amb agulla completats) van fer que els problemes no anessin més enllà i es va poder descarregar sense cap més entrebanc.
I finalment, el «ja veurem» es va traduir en un 4d7; un 4d7 ben lleuger de tronc i canalla que ha de ser la base per poder-lo pujar un pis més la temporada vinent; la torre, que l’havíem estat assajant fortament aquestes darreres setmanes finalment no va poder veure la llum. La traurem segur l’any vinent!
I per finalitzar la diada vam completar 2 pilars de 5 simultanis, cosa que no havíem fet mai encara. Molt bon tancament de Diada!

Agrair especialment a les dues colles, @Capgrossos i @CdLleida els ajuts a les nostres pinyes.

S’acaba la temporada 2019

La temporada 2019 ha estat una temporada de plena consolidació dels castells de la gamma alta de 7, el 5d7, el 7d7 i el 4d7a i el 3d7a, amb el major nombre de castells de 7 amb agulla fets mai també, i, molt important, ha estat la primera temporada en que no ha caigut cap castell a plaça.

Cert que ha estat una temporada amb un lleuger descens de camisa (especialment a assaig) i en la que no hem arribat a poder treure el 2d7 a plaça tot i haver-lo assajat intensament. Estem segurs que aquesta tasca, com la mateixa tasca amb els assajos de l’estructura del 4d8, donaran els seus fruits la temporada vinent. I ha algú que se li voldria perdre?