Crònica Diades de Festa Major de Santa Susanna i Malgrat

17 d'agost de 2017

Després de dues setmanes de vacances, just després de la Diada de Festa Major de Blanes (que ens havia deixat el primer castell de set i mig de la temporada, el 3d7 amb l’agulla) i amb una sola setmana d’assaig, tornàvem aquest cap de setmana passat a actuar a plaça, i ho fèiem per partida doble, a Santa Susanna el dissabte i a Malgrat el diumenge.

Teníem deures pendents amb les dues Festes Majors (i encara en queden amb Tordera i Palafolls): cap d’aquestes viles havia viscut un castell descarregat ‘maduixot’ per la seva festa major; a Santa Susanna hi vam fer el nostre primer 3d7, que va quedar en carregat però, i a Malgrat sí  havien descarregat el 4d7 però havia estat en motiu de la nostra diada, no per Festa Major.

Ambdós objectius es van assolir amb escreix. A Santa Susanna, acompanyats del Laietans de Gramanet (amb problemes d’efectius, que els van afectar el desenvolupament de la diada) vam bastir ja, en primera ronda, i després d’un pilar caminat molt celebrat per la simpatia que la petita anxaneta despertava, el 3d7; va ser un 3d7 que no va presentar massa bones mides, que es va haver de treballar i força, i que fou una demostració que mai es pot abaixar la guàrdia, per molta confiança que es tingui en un castell. I un apunt: representava el 50è castell de 7 descarregat en la història de la nostra colla (ja es poden anar fent elucubracions de quan es podria arribar a aconseguir les 100 aletes en castells de 7). A segona ronda vam bastir amb força suficiència el 3d6 per sota i en ronda de castells vam acabar amb un 4d6 que serviria per rodar castellers. L’espadat de 5, 2 pilars de 4 i un pilar al balcó (amb aixecament del segon inclòs) tancaven una bona collita de retorn de les vacances.

La Diada de diumenge a Malgrat també va resultar ser del tot profitosa; malgrat haver de renunciar a algun objectiu més ambiciós per alguna baixa sensible, vam fer doblet de castells de 7, el 3d7 i el 4d7, bastits ambdós amb prou suficiència i garanties per sí, cercar el més aviat possible poder-los enfilar amb una agulla. Un 5d6, prova per a objectius també superiors, i altra vegada el pilar de 5 (serem la colla de 7 amb més pilars de 5?, segur que sí) i pilars de 4 de comiat van tancar una bona actuació.

A Malgrat ens van acompanyar els Xicots de Vilafranca; enguany no ens van poder oferir castells de 8 degut a baixes d’última hora però tot i així ens van portar una bona actuació amb el 7d7, el 4d7 amb l’agulla i un 4d7 molt i molt lleuger, aquest últim. Un plaer actuar al costat d’una gran colla que esperem per molts anys ens pugui acompanyar a Malgrat.

I ja tenim a tocar noves diades de Festa Major: el dissabte 26 a Tordera i el diumenge 27 a Pineda de Mar. Tocarà fer un pas més? esperem que sí.

Els nostres grallers i tabalers de cercavila per Malgrat!