Crònica Diada Sant Jordi a Olot

25 d'abril de 2016

És Olot una plaça talismà per nosaltres?

Per segona temporada consecutiva no només hi hem estrenat el 3d7 (l’any passat hi vam bastir el primer 3d7 de la nostra història) sinó que també, per primera vegada aquesta temporada, com igual va passar l’any passat, hem aconseguit 2 castells de 7 en una mateixa diada.

El que no es va repetir fou la pana de l’autocar, i aquesta vegada sí, amb puntualitat suïssa érem a Olot a l’hora d’inici de la diada; la pluja va forçar un canvi d’escenari (cosa que llastimosament va afectar el número de públic potencialment assistent); el marc de la Diada però, el claustre de l’edifici de l’Hospici, allà on dormen els gegants d’Olot per sortir a passejar només dues vegades l’any, era força monumental i feia ganes de bastir-hi grans castells.

Vam iniciar la diada amb 2 pilars de 4 amb algun caire local en un dels pilars per, tot seguit, afrontar ja el 4d7 d’entrada; al 4 li tenim prou confiança com perquè sigui el castell de sortida, com vam fer a Vilafranca; no va ser dels millors 4d7, desfigurat en alguns pisos, però sí que la canalla va anar per feina i es va poder completar sense que es pugués dir que el castell hagués patit en cap moment.

A 2ª ronda afrontàvem el principal objectiu de la diada, el 3d7; a l’estructura del 3 li tenim més ‘respecte’, potser també perquè alguns dels 3d7 de la temporada anterior es van descarregar amb prou dificultats i també perque enguany hi havia algun canvi obligat al pom de dalt. De fet, no va ser fins el darrer assaig de divendres quan es va poder decidir portar el 3d7 a plaça, després que les proves sí van donar les garanties necessàries. El 3 però, contràriament al que temíem, es va mostrar ferm en tot moment, i la canalla es va mostrar del tot decidida (alguna promesa es veu que hi havia pel camí també) i sí, el 3d7 ‘maduixot’ al 2016 es va convertir en una realitat. I curiosament, i a diferència de la setmana passada a Vilafranca, la consecució del 3d7 sí va estar acompanyada de salts i crits de ‘maudixots’ a la pinya; de tant en tant ja calen aquestes celebracions…

A 3a ronda plantejàvem un 4d6 amb agulla que, com a Vilafranca, ha de servir per anar rodant posicions; el castell va estar ferm però amb algun ensurt al pom de dalt; uns segons de dubtes a la sortida però finalment el castell es va descarregar.

I a ronda de pilars teníem un altre repte, recuperar el pilar de 5; a Vilafranca havia quedat en carregat i també fins divendres a assaig planaven els dubtes sobre la capacitat de portar el p5; però el pilar de divendres també havia sortit rodó pel que estava decidit portar-lo a plaça; i com a assaig, el pilar es va mostrar impecable. Diada rodona i un pas més per seguir creixent!

Resta de colles

Els Xerrics també van apostar pels dos castells bàsics de 7; i també era la primera vegada que els duien tant aviat a plaça; i tot i que el 4d7 sí que es va haver de treballar força, en cap moment van perillar cap dels 2 castells; a 3ª ronda, els Xerrics ens sorprenien amb un 5d6 amb l’agulla, castell que no ha entrat mai en els nostres plans i del que sí cal destacar són les acotxadores tant i tant ‘menudes’ dels Xerrics; poden arribar a donar molt de joc…

Per primera vegada actuàvem amb els Picapolls de la Gavarresa; i la primera nota a destacar és l’alt número de gent que van arribar a portar tenint en compte d’on venien; més de 80 castellers a plaça. Molt bé! com a castells, el 3d6a, el 4d6a i el 4d6, tots molt ben bastits i amb suficiència. Felicitats colla!

Diada de Sant Jordi rodona que a més a més es va completar amb una bon pa amb tomàquet i embotit i galetes gentilesa dels Xerrics (de fet, estem segurs que vam arribar a portar més de 100 persones a Olot perquè molts ‘maduixots’ esperaven aquest moment) i amb un bon detall de la Junta regalant un rosa a totes i cadascuna de les nostres ‘maduixotes’. Això sí, el ‘presi’ es va guardar per ell sol, i sense compartir, el fet de repartir-les entre les fèmines i per sols ell tant va rebre tots i cadascún dels petons per a cada rosa regalada…

Molt contents d’haver tornat a Olot, del tracte rebut i de l’ajut entre colles a les pinyes; no perdonarem a qui hagi de fer el calendari de l’any vinent que no arribem a fer un intercanvi amb els Xerrics!

I de cara al proper cap de setmana tenim 2 reptes majúsculs: la Diada del nostre segon aniversari a Blanes, el dissabte a les 19,00h del vespre, amb la Colla Jove de Barcelona i els Micacos de Badalona, i el diumenge de nou a Vilafranca, a Cal Figarot, primera actuació amb els Castellers de Vilafranca! Quin ens vol acompanyar?