Crònica Diada Rams de Tordera

22 de març de 2016

Crònica Diada diumenge de Rams a Tordera

Tal i com resava un tuit publicitari de l’Ajuntament de Tordera de la Diada, diumenge passat tornàvem “allà on va començar tot”: a la Fira del Ram de Tordera, on just fa 2 anys els Castellers de l’Alt Maresme vam actuar per primera vegada (encara vestits de blanc). A la retina de molts de nosaltres encara són presents les emocions d’aquell diumenge de Rams després d’haver aconseguit descarregar, a la primera diada i en solitari, els tres castells de 6 que ens havíem plantejat i que a més ens donaven el dret a vestir la nostra camisa vermell-maduixa pel bateig que havia de venir dues setmanes després.

La Diada havia de ser doncs una Diada per gaudir del record i de l’entorn i també amb l’objectiu bàsic de rodar els castells i assentar les noves posicions i relleus efectuats pensant especialment amb les exigents diades que s’acosten pel mes d’abril. La Diada però, no es va acabar de desenvolupar de la manera que haguéssim desitjat.

Ja vam haver d’estar pendents fins a una hora abans de la possibilitat d’actuar o no degut a la pluja que va estar caient durant tot el matí; finalment el cel es va voler obrir i ens va donar la possibilitat d’actuar; cert que aquest mal temps previ, no sols va deslluir una mica la diada sinó en part tot el marc de la Fira del Ram de Tordera; una llàstima pels esforços esmerçats de tantes entitats i institucions.

La Diada la vam obrir amb els habituals pilars de 4 amb castellers del poble on actuem al tronc del pilar. Les cares d’emoció d’aquets castellers sempre estimulen a treballar per poder mantenir aquest bon costum.

A les rondes de castells, el 4d6 i el 3d6 amb agulla van ser bastits amb solvència i eficàcia preparant l’assalt a nous reptes; i llavors, quan menys ens ho esperàvem, el 3d6, el castell de la 3ª ronda, se’ns va mostar totalment esquiu. Les renovacions obligades d’enguany als poms de dalt requereixen rodatge perquè la nova canalla agafi la confiança necessària; i és en aquest context que una indecisió pot transformar-se en un intent desmuntat (1r intent) o fins i tot en una caiguda (2n intent) si existeix excessiva precipitació a l’hora de sortir del castell; afortunadament la caiguda no va tenir cap conseqüència física per a cap casteller més enllà de l’ensurt i sols caldrà remuntar el cert desànim que sempre queda després d’una caiguda; però la temporada és molt llarga i segur que ben aviat el sol tornarà a lluir tal i com ho va fer la temporada passada.

Per tancar la Diada vam bastir un nou pilar de 4 amb, novament, alguns rostres torderencs al tronc.

Volem agrair molt especialment a l’Associació de Rugby la Tordera l’ajuda inestimable que ens van mostrar a les pinyes en tot moment; sembla que els agermanaments de les colles castelleres amb els clubs de rygby es troben a l’alça i per tant ara ens caldrà a nosaltres anar a fer un entrenament a ‘casa seva’…

Els ‘maduixots’ no fem vacances aquesta setmana; divendres ens trobem al camp municipal d’esports de Can Xaubet de Pineda de Mar i diumenge anem a actuar i menjar-nos la mona a Palafolls. Allà us esperem!