Crònica Diada Festa Major de Canet (25.06.17)

26 de juny de 2017

Canet de Mar és una plaça (carrer) on ens agrada actuar; ens hi sentim molt ben acollits i el públic que omple el carrer Ample és entregat  i entusiasta; dels 3 anys que hi hem actuat sempre ens n’hem endut un molt bon sabor de boca i és per això que any rere any ens agrada tornar-hi; és clar que en Ferran, l’speaker del balcó, també hi fa (i molt) perquè l’ambient sigui el que és. Un reconeixement per la seva tasca.

Actuàvem a Canet en el marc de la Festa Major i just una setmana després del viatge a Pego, al País Valencià. En aquesta ocasió, més de 100 camises ‘maduixotes’ es van aplegar ahir a la plaça. Les pinyes, atapeïdes i molt compactes, van fer que tot fos més fàcil.

Després dels pilars d’entrada de rigor, plantàvem ja en primer ronda el 3d7, castell insigne fins ara del que portem de temporada; el 3d7, tot i que amb un petit tremolí constant, es va mostrar sòlid en tot moment; l’esclat de la plaça en dibuixar-se l’aleta, després d’un silenci imperant durant el temps de carregar-se el castell, són dels que fan afecció, d’aquells que arriben al cor del casteller amagat dins la pinya; important també l’estrena d’una nova acotxadora que permet ampliar les possibilitats de canalla per a pujar dalt els castells.

Si el 3d7 es va mostrar sòlid, el 4d7 es va mostrar del tot ferm, impecable; sembla que ja el tornem a tenir on havia estat sempre: un castell que ens duia plena confiança i que servia per poder obrir plaça en moments importants. La pregunta del cronista ara ja és saber a quin dels dos castells, si al 3 o al 4, arribarà primer el torn de posar-hi una agulla al mig; s’accepten apostes…

I per tancar ronda de castells el 5d6, castell que cal rodar, i ahir era un bon dia per fer-ho, per si es vol pensar en pujar-lo un pis més, ja sigui més tard o més d’hora.

Finalment, per tancar l’actuació (a més a més dels dos pilars de 4 de sortida), el 9è pilar de 5 de la temporada al que, sobtadament, i potser empesa per l’eufòria del moment, va semblar que la pinya demanava un pis més…

A plaça vam estar acompanyats pels Castellers de Sant Feliu de Llobregat, els magentes; molt bona companyia i molt bona col·laboració a pinyes; malgrat algunes baixes importants, i especialment en pisos superiors i de canalla, van bastir el 4d6, la torre de 6 (treballada) i el 3d6. A l’octubre serà el nostre torn en fer-los la visita al Baix Llobregat.

Fins llavors però, cal molta feina a fer per gaudir d’un estiu madui7ot!

Castellers de l’alt Maresme: p4+p4xs, 3d7, 4d7, 5d6, 2xp4

Castellers de Sant Feliu: p4, 4d6, 2d6, 3d6, p4