Crònica Diada Castellar (22.11.2015)

24 de novembre de 2015

Diumenge vam realitzar l’última sortida de la temporada a Castellar del Vallès per celebrar la Diada dels Capgirats com a retorn de la seva visita a la nostra Diada de l’any passat. Malgrat el solet que lluïa, déu n’hi do la rasca que feia a la plaça; eś clar que això no és excusa perquè es basteixin grans i enormes castells (que ho preguntin sinó a uns que duen camisa malva).

Actuàvem amb Capgirats, Esperxats i per primera vegada amb els Castellers de Sant Adrià del Besòs, que van desplaçar un bon nombre de camises.

Per la nostra part, es va fer sentir l’acumulació de diades consecutives que dúiem al damunt, i aquesta vegada no vam desplaçar prou camises per dur algun castell de 7 a plaça. Tot i així plantejàvem una diada amb castells de la gamma alta de 6 com el 3d6 per sota, la torre de 6 i el pilar de 5.

Vam obrir plaça, després de dos pilars de 4 d’entrada, amb el 3d6 per sota, castell que havíem estrenat enguany bastint-lo fins a 4 vegades i que no havia patit mai cap contratemps; aquesta vegada però, una inoportuna i infortunada lesió al genoll d’un dels terços just en el moment de l’aixecada (lesió produïda a l’instant, no sabem si potser degut a algun mal gest) va provocar que el terç no pogués, no ja suportar el pes del castell sinó ni tan sols mantenir-se dret sobre el seu segon; la caiguda, evidentment, va ser inevitable; les seqüeles de la caiguda no van anar més enllà d’algun cop fort però sí que ens preocupa la lesió del nostre company. Una forta abraçada.

La caiguda (i la lesió del company) evidentment va ser un cop totalment inesperat; vam refer la diada amb un 4d6 per prendre sensacions als castells i recuperar els ànims de la colla per tot seguit afrontar la torre de 6; la torre, amb estrena de dosos, va pujar molt ferma a nivell de tronc i amb bones mides en tot moment; això sí, la pujada de l’acotxadora va ser força llarga i va requerir l’ajut tant del terç com del dos de la seva rengla; finalment col·locada l’acotxadora, l’anxaneta va poder traspassar i la descarregada es va completar sense més contratemps. Era la 7ª torre de la temporada; molt bons registres tenint en compte que els inicis amb la torre van ser força dubitatius.

A 3ª ronda vam bastir un sòlid 3d6 i en la ronda de pilars de mèrit un nou P5 (el 17è de la temporada, que aviat és dit); 2 pilars de 4 de sortida completaven la nostra actuació.

De l’actuació de la resta de colles a destacar el 3d6 per sota bastit per primera vegada pels Capgirats (moltes felicitats companys!), la solidesa dels castells completats pels Esperxats i sí, la millor actuació de la novella colla dels Castellers de Sant Adrià amb 3 castells de 6 bastits, el 3d6, el 4d6 i el 4d6a; moltes i moltes felicitats Passadors i a seguir endavant!!

I no podem deixar d’esmentar el rebombori que es va produir a plaça quan, amb segons col·locats en dels castells dels Esperxats, una notícia va començar a córrer per la plaça; no cal amagar que la Diada va estar caracteritzada pel que podríem dir, fent un símil futbolísitic, per ser una Diada de transistors. La notícia, i del que tothom estava amatent a plaça (un ocellet ens va apuntar que fins i tot algun grup de grallers duien el transistor enganxat a l’orella), no era altra que el 4d10fm carregat i descarregat pels Minyons de Terrassa; la gesta (o el somni fet realitat, o l’impossible fet possible) és massa recent per valorar-ne la seva dimensió històrica; només es pot escriure: MOLTES FELICITATS MINYONS per seguir fent HISTÒRIA (i sent història) en el món casteller.

Diumenge vinent, 29 de novembre, tenim l’última cita de la temporada: celebrarem la nostra Diada a Calella, a les 11,30h a la plaça de l’Ajuntament, acompanyats dels Castellers de Castelldefels i dels Castellers de Sant Feliu.  No hi falteu!