Crònica Diada 4t aniversari dels Esperxats de l’Estany (06/03/2016)

7 de març de 2016

Doncs sí, ja hi tornem a ser: hem iniciat la temporada 2016!

Al cap de 3 mesos d’un merescut descans i tot just un mes després d’haver reiniciat els assajos, ahir, diumenge 6 de març, més de 100 maduixots i maduixotes ens desplaçàvem fins Banyoles disposats a gaudir de la nostra primera diada del 2016 (bé, i també disposats a menjar la fideduà posterior a la diada preparada pels amfitrions, cosa que sempre motiva i ajuda).

Passat el parèntesi de l’hivern, sempre cal un temps per recuperar els automatismes perduts i també perquè les renovacions necessàries i obligades es puguin anar consolidant en les diferents estructures. Amb aquesta idea vam plantejar la nostra actuació: amb castells de 6 per fer el rodatge necessari abans d’afrontar reptes més importants. Això sí, de la importància i de les ganes de començar a bastir bé els nostres castells dóna compte el gran número de castellers que vam desplaçar fins a la capital del Pla de l’Estany.

Els castells que vam plantejar, el 4d6a, el 5d6 i el 3d6a, es van executar sense massa problemes però amb algunes anècdotes que donen compte d’aquesta manca d’automatismes que apuntàvem: castellers que arriben tard a la Diada i per això ja demanem d’entrada sortir últims (ai no!que això ja passava l’any passat), un 4d6 amb agulla en què l’anxaneta del pilar va entrar de cara (que va obligar-la a fer un pas de dansa per aconseguir un gir de 180º damunt d’una agulla que vés per on, si bé no va quedar ortodoxe tampoc va quedar del tot malament; fins i tot estètic podríem dir) i un 5d6 en que una vegada validat l’intent (gralles sonant), hom es va donar compte de la manca d’un dels dosos al peu del castell; sortosament no es va convertir en el primer intent desmuntat per incompareixença d’un casteller sinó que tant sols va provocar que el castell s’allargués una mica més del compte (també hi ha qui diu que va ser una estratègia de la Tècnica per allargar el temps del castell de cara a plantejaments futurs…; recomanaríem però a la Tècnica que per una altra vegada ho consulti amb les sofertes gralleres, els pulmons de les quals no ho van acabar de veure gaire clar…).

Acabada la ronda de castells vam alçar el pilar de 5; després d’una bona estona en que l’anxaneta va comprovar que no, que des de dalt del pilar no es veien ni el llac ni el monstre de Banyoles, va decidir finalment baixar, amb el que vam poder donar per finalitzada una bona actuació.

Els Esperxats de l’Estany van mostrar un 3d6a, un 5d6 (molt celebrat) i un 4d6, mostrant castells sòlids i moltes ganes en una temporada que sembla que la tenen molt marcada amb vermell. Sort Esperxats!

I dels Xerrics (4d6a, 3d6a i 2d6) destacarem precisament aquesta torre de 6, portada amb molta convicció qüestió que ja detalla (a parer del qui subscriu) la mentalitat amb què d’entrada ja afronten aquesta nova temporada. Ens veiem per Sant Jordi a Olot, Xerrics!

Bon ambient a plaça (o a l’arena segons es miri) i molt bon ajut entre pinyes. Gràcies a totes les colles!

Castellers de l’Alt Maresme: P4+P4 (c), 4d6a, 5d6, 3d6a, P5

Esperxats de l’Estany: P4xs, 3d6a, 5d6, 4d6, 2xP4

Xerrics d’Olot: 2xP4, 4d6a, 3d6a, 2d6, 2xP4