Crònica Diada 3r aniversari (06.05.2017)

7 de maig de 2017

Després d’un bon inici de temporada, bastint el 4d7 en la primera diada de la temporada a Mollet, i portant també el 3d7 a Andorra ja al mes d’abril, la darrera sortida fa quinze dies a Guissona les coses no van sortir com haguéssim desitjat.

Així doncs, la diada del nostre III Aniversari, la diada efemèride del nostre bateig amb camisa vermella a Calella l’abril del 2014, que en condicions normals hauria de ser una diada festiva per a la colla i de mostra del progrés castellístic aconseguit amb aquests 3 anys tant sols d’existència, prenia una caire de voluntat de redempció respecte la nostra última aparició a plaça. La colla s’havia conjurat per a la fita i s’havia treballar fort i bé a assaig. És clar que fins que no et trobes a plaça, i no s’eleven els castells, les coses no saps del cert

La Diada, celebrada enguany a Pineda, va començar amb una cercavila amb ni més ni menys que 12 gralleres i un  tabaler, algunes de les qual també es van estrenar per primera vegada a plaça. Bona salut doncs dels nostres músics, bon repertori i felicitats per les estrenes!

Després dels pilars caminats de rigor (a càrrec nostre i de Micacos, mentre que Matossers feien 2xp4), els ‘maduixots’ obriríem la diada amb el 3d7. És curiós com són els coses; si tradicionalment l’estructura del 4 (tant en castells de 6 com de 7) ha estat l’estructura amb que més confiança s’ha treballat, en aquests moments sembla trobar-se en millors condicions l’estructura del 3; així doncs, un 3d7 de postal va servir per obrir plaça i foragitar molts dels fantasmes que podien rondar dins la colla.

A segona ronda, i després d’haver agafat la confiança necessària amb el 3d7, encaràvem el 4d7; no va pujar quadrat ans al contrari, es va anar deformant així que s’anava alçant. Sembla que va haver fins i tot una ordre de desmuntar el castell, però o bé el tronc no la va sentir o bé es va fer l’orni; en tot cas, la canalla no va dubtar a pujar i carregar el castell; just després de fer l’aleta però, va ser la mateixa canalla que va haver de salvar, i de quina manera, la sortida de l’anxaneta; hi ha ofici també a dalt! una vegada ja treta la canalla, la resta del tronc es va descarregar sense més problemes i amb mostres evidents de satisfacció a tota la colla; els dos castells de 7 plantejats er la diada ja eren realitat!

I a tercera ronda ens vam regalar un magnífic 7d6, amb moltes cares noves als troncs i molt parat que semblava demanar a crits que s’alcés un pis més (Tècnica, que llegiu les cròniques?)

Per finalitzar la diada, el nostra magnífic pilar de 5 i un intent de bastir 4 pilars dels quals 2 van reeixir i els altres dos van quedar en intents desmuntats que, evidentment, queden pendents per a la propera diada.

A la diada vam estar acompanyats pels Micacos de Badalona i els Matossers de Molins de Rei; els Micacos, que l’any passat van estrenar el 4d8, venien amb algunes baixes que els van fer ressentir en els seus castells; després de bastir amb suficiència el 3d7, el 4d7 els va quedar en intent desmuntat per dues vegades així com també l’últim 4d6a intentat abans d’acabar les rondes; ben segur però que diumenge vinent, a Badalona, ens regalen una magnífica diada de castells de la gamma alta de 7.

Els Matossers per la seva banda, també ens van dur un ben treballat 3d7, la sempre agradable de veure torre de 6 i un 4d6 per acabar la diada.

Bon ambient a plaça, amb molta ajuda a pinyes i amb millor ambient a l’hora del concert amb Miquel del Roig!

I sobretot, una gran diada que deixa moltes ganes de seguir duent castells a plaça i anar mirant amunt al cel Dissabte vinent a Sant Pol i diumenge a Badalona en tindrem l’oportunitat!

Casteller Alt Maresme: p4cam, 3d7, 4d7, 7d6, p5, 2xp4+2idp4

Castellers de Badalona: p4cam, 3d7, 2id4d7, id4d6a, p4

Matossers de Molins de Rei: 2xp4, 3d37, 2d6, 4d6, 2xp4