Crònica de la Diada del 2n aniversari (30/04)

2 de maig de 2016

Iniciem la crònica amb un apunt extracasteller: des d’aquesta setmana passada els ‘maduixots’ ens hem convertit en especialistes de les aplicacions corresponents a les prediccions meteorològiques i ja coneixem el detall de tots els models possibles en preveure pluges i tormentes.

El dia es fa aixecar plujós; això ja ho sabíem; que al migdia havia de parar i que les probabilitats de millora eren a la tarda, també; amb el que no comptàvem era amb que una tempesta travessés l’interior de Catalunya i arribés a Blanes iniciada la tarda, i que comencés a descarregar just dues hores abans de la Diada. Les aplicacions per veure quan passaria la tempesta van treure fum; finalment, i davant les previsions que la tempesta passaria, vam apostar celebrar la diada a plaça (i diem apostar perquè la decisió ja no podia tenir marxa enrera amb el risc que això comportava) i descartar traslladar-la al pavelló vell de Blanes (on no quedaria tant lluïda). La vam encertar (de què va anar però).

Teníem il·lusió per aquesta Diada; acompanyats de dues colles com els Micacos de Badalona i la Jove de Barcelona, i a la vila de Blanes (la població que participa de la nostra colla però que geogràficament no es troba a l’Alt Maresme), i amb la bona trajectòria de la colla d’aquest més d’abril, era evident que voldríem portar a plaça els 2 castells bàsics de 7 i fer una molt bona actuació.

Ja a plaça, i amb un públic força nombrós i espectant, les 3 colles vam obrir plaça amb pilars d’entrada. Dels nostres 3 pilars d’inici, un d’ells aixecat per sota, un va quedar sols amb carregat.

Com a amfitrions vam iniciar les rondes. I com sempre, a l’hora d’afrontar els castells de 7, vam obrir amb el 4d7. De moment, aquesta temporada, del 4d7, no sembla que en farem cap foto de postal; alguna rengla girada, alguna altra entrada…; però la confiança al castell queda palesa en la decisió a l’hora d’afrontar-lo, també i especialment per part de la canalla, i amb aquesta confiança es va saber treballar i descarregar. Bon inici de diada i el primer castell de 7 al sac!

A segona ronda tocava encarar el 3d7; estrenat amb fermesa aquesta temporada a Olot el cap de setmana anterior, també s’afrontava amb convicció i il·lusió. El castell va pujar bé i es va carregar ràpidament; a la sortida de la canalla però, es va produir una forta batzegada que va ser ben corregida a nivell de quartes. A partir d’aquí, la descarregada es va haver de treballar però el castell es va completar per alegria de la pinya ‘maduixota’. Ple en els dos castells de 7!

I per acabar la ronda de castells tocava el 5d6; la necessària renovació als poms de dalt no havia permès dur-lo a plaça amb l’assiduïtat que haguéssim volgut (l’havíem estrenat a Banyoles a la 1ª diada de la temporada però no l’havíem pogut repetir) però aquesta vegada sí, amb tots els components necessaris es va poder afrontar el 5d6 que va estar treballat però bastit amb tota solidesa.

I a ronda de pilars, de nou el pilar de 5 (amb procés accelerat de confirmació) i 2 pilars de 4 de comiat.

Castellers de Badalona

Per primera vegada ens trobàvem a plaça amb els Micacos de Badalona; ja havíem intentat poder coincidir anteriorment però les agendes no ho havien permés; la proximitat entre ambdues colles asseguren que la relació i les trobades a plaça s’hauran d’intensificar.

Els Castellers de Badalona van completar també els 2 castells bàsics de 7 (a darrera hora van descartar el 4d7 amb l’agulla) que van acompanyar amb el 4d6 amb l’agulla i el pilar de 5. Bons castells, ferms, que segurament aniran a molt més.

Colla Jove de Barcelona

Amb la Colla Jove de Barcelona vam coincidir fa 15 dies a Vilafranca on van bastir 3 castells de 7; en aquesta ocasió van dur a plaça el 3d7, el 4d6 amb l’agulla, el 5d6 i el 4d6 amb l’agulla i el pilar de 5. Bons castells també, sòlids, que van ajudar a que la Diada fos ben rodona , amb 5 castells de 7 en total, amb molt bon ambient i amb molta ajuda a pinyes.

Fi de festa

I després de la Diada, la Festa es va acabar de completar amb repartiment de maduixes del Maresme, entrepà i beguda i d’un bon concert de Miquel del Roig, amb àmplia presència del jovent (i no tant jovent) de les 3 colles que segur va ajudar a entrellaçar encara més les relacions entre els membres de les 3 colles. Gran fi de festa amb ganes de tornar-la a repetir. I just en el moment d’anunciar la fi dl concert, va tornar la pluja…