Xpert Slider (in)

:

Castellers de l'Alt Maresme

Crònica Diada de la Verge del Carme a Empúria-Brava, dissabte 16 juliol de 2016

Una norantena de ‘maduixots’ ens desplaçàvem aquest dissabte per compartir plaça a Empúria-Brava amb els Vailets de l’Empordà (amfitrions) i per primera vegada, amb els  castellers de la camisa grana del nostre petit país veí, els Castellers d'Andorra.

Després de pagar el peatge de la forçosa caravana d’entrada a Empúria-Brava, i després de veure aterrar uns quants paracaigudistes a la platja, iniciàvem la nostra diada amb els pilars de 4 de rigor d’entrada (pilar de 4 més pilar de 4 per sota que últimament potser s’accelera un pèl més del desitjat en el descens; cosa de les forces de la gravetat...).

Iniciàvem la 1ª ronda de castells ja amb el principal objectiu del dia: el 4d7; un 4d7 que presentava, a excepció del pom de dalt, canvis obligats a totes les posicions (especialment rellevants al tronc); tot i pujar nerviós, i pausat, el 4d7 no va prendre la mides en cap moment i el castell es va anar bastint pis a pis fins a poder-lo completar; la descarregada també va ser pausada, sense presses, cosa que va permetre que en cap moment es veiés que el castell pogués perillar; era important poder completar aquest castell pel que representava: en primer lloc, per seguir amb l’objectiu de poder passejar fora de casa els castells de 7 (amb el que de capacitat de mobiltizació això representa) i, en segon lloc, tenint en compte els canvis obligats, pel que de confiança cap al castell tot plegat representa.

I si el 4d7 fou la cara de la Diada, el 5d6 en va ser la creu; un 5d6 que, degut a la renovació als pisos de dalt, enguany costa dur a plaça. Precisament en el primer intent una indecisió de la canalla va obligar a desmuntar-la, mentre que el segon intent va patir d'un mal encaix inicial entre els pisos de baix i els segons (ai, la importància de no voler córrer) i, quan encara no s'havien col·locat dosos, el castell es va haver de desmuntar. Mal regust de boca per aquests 2 intents desmuntats de 5d6 que de ben segur es remuntaran el proper cap de setmana.

La 7ª torre de 6 de la temporada (que iguala el número de torres de l'any passat), rebregada, mal girvada, i amb relliscada d'un dels dosos inclosos, però bastida exitosament, i el feliçment recuperat pilar de 5, van tancar la nostra actuació a plaça.

Per acabar la diada, un 3d6 de germanor amb els Vailets de l'Empordà i els Castellers d'Andorra, que sí, que per allò de la policromia, queda 'xulo' i tot i fa germanor entre colles.

Els Vailets de l'Empordà, mancats d'alguns efectius per allò de les vacances o per allò dels treballs de castellers de temporada, van bastir suficientment castells de 6, completant el 3d6a, el 4d6a, el 2d6 i un pilar de 5, i al seu torn, els castellers d'Andorra, als que teníem ganes de veure actuar i certificar la bona progressió que estan duent a terme, van bastir també bons castells de 6 com el 3d6, el 3d6a i una sòlida torre de 6; molta ajuda a pinyes i felicitats a les dues colles.

El proper dissabte a Blanes (i també el diumenge a Sant Pol) inaugurem el cicle de Diades de Festes Majors dels nostres pobles; durant un mes i mig actuarem només a casa i és en aquestes diades que esperem que els nostres castells puguin esclatar amb el seu màxim potencial. Sigueu benvinguts a la Festa Major de l'Alt Maresme!

PD Per cert, una pregunta pel cap de colla i el president: ja vau fer els deures i vau mantenir els contactes necessaris per tenir lligada una actuació a Andorra l'any vinent? a casa, la nevera és buida de formatges...

logos pie de pagina

       

Ajuntament de
Pineda de Mar

Ajuntament de
Malgrat de Mar

Ajuntament de
Tordera

Ajuntament de
Calella

Ajuntament de
Santa Susanna

 Ajuntament de
Palafolls

 Ajuntament de
Blanes