Xpert Slider (in)

:

Castellers de l'Alt Maresme

Crònica Diades de Festa Major de Santa Susanna i Malgrat

Després de dues setmanes de vacances, just després de la Diada de Festa Major de Blanes (que ens havia deixat el primer castell de set i mig de la temporada, el 3d7 amb l’agulla) i amb una sola setmana d’assaig, tornàvem aquest cap de setmana passat a actuar a plaça, i ho fèiem per partida doble, a Santa Susanna el dissabte i a Malgrat el diumenge.

Teníem deures pendents amb les dues Festes Majors (i encara en queden amb Tordera i Palafolls): cap d’aquestes viles havia viscut un castell descarregat ‘maduixot’ per la seva festa major; a Santa Susanna hi vam fer el nostre primer 3d7, que va quedar en carregat però, i a Malgrat sí  havien descarregat el 4d7 però havia estat en motiu de la nostra diada, no per Festa Major.

Ambdós objectius es van assolir amb escreix. A Santa Susanna, acompanyats del Laietans de Gramanet (amb problemes d’efectius, que els van afectar el desenvolupament de la diada) vam bastir ja, en primera ronda, i després d’un pilar caminat molt celebrat per la simpatia que la petita anxaneta despertava, el 3d7; va ser un 3d7 que no va presentar massa bones mides, que es va haver de treballar i força, i que fou una demostració que mai es pot abaixar la guàrdia, per molta confiança que es tingui en un castell. I un apunt: representava el 50è castell de 7 descarregat en la història de la nostra colla (ja es poden anar fent elucubracions de quan es podria arribar a aconseguir les 100 aletes en castells de 7). A segona ronda vam bastir amb força suficiència el 3d6 per sota i en ronda de castells vam acabar amb un 4d6 que serviria per rodar castellers. L’espadat de 5, 2 pilars de 4 i un pilar al balcó (amb aixecament del segon inclòs) tancaven una bona collita de retorn de les vacances.

La Diada de diumenge a Malgrat també va resultar ser del tot profitosa; malgrat haver de renunciar a algun objectiu més ambiciós per alguna baixa sensible, vam fer doblet de castells de 7, el 3d7 i el 4d7, bastits ambdós amb prou suficiència i garanties per sí, cercar el més aviat possible poder-los enfilar amb una agulla. Un 5d6, prova per a objectius també superiors, i altra vegada el pilar de 5 (serem la colla de 7 amb més pilars de 5?, segur que sí) i pilars de 4 de comiat van tancar una bona actuació.

A Malgrat ens van acompanyar els Xicots de Vilafranca; enguany no ens van poder oferir castells de 8 degut a baixes d’última hora però tot i així ens van portar una bona actuació amb el 7d7, el 4d7 amb l’agulla i un 4d7 molt i molt lleuger, aquest últim. Un plaer actuar al costat d’una gran colla que esperem per molts anys ens pugui acompanyar a Malgrat.

I ja tenim a tocar noves diades de Festa Major: el dissabte 26 a Tordera i el diumenge 27 a Pineda de Mar. Tocarà fer un pas més? esperem que sí.

Els nostres grallers i tabalers de cercavila per Malgrat!

 

logos pie de pagina

       

Ajuntament de
Pineda de Mar

Ajuntament de
Malgrat de Mar

Ajuntament de
Tordera

Ajuntament de
Calella

Ajuntament de
Santa Susanna

 Ajuntament de
Palafolls

 Ajuntament de
Blanes